În lumea construcțiilor, problema igrasiei reprezintă adesea un cosmar pentru proprietarii de clădiri, fie că acestea sunt vechi sau noi. Umiditatea poate cauza nu doar daune structurale, ci și probleme de sănătate din cauza mucegaiului. Cu o experiență de peste trei decenii în domeniu, S.C. REXIMACO S.R.L. a devenit un lider în tratarea igrasiei în România, oferind soluții inovatoare și durabile.

Istoria și Evoluția REXIMACO

Fondată în 1992 cu capital integral românesc, S.C. REXIMACO S.R.L. și-a început activitatea prin ecranarea și hidroizolarea infrastructurilor din beton armat, concentrându-se inițial pe lucrările hidrotehnice și miniere. Cu trecerea timpului și schimbările din piață, compania și-a adaptat strategiile pentru a răspunde cerințelor din ce în ce mai diverse ale clienților.

În 1995, REXIMACO S.R.L. a devenit Distribuitorul unic pentru România al produselor de impermeabilizare prin cristalizare XYPEX, ceea ce a marcat o evoluție semnificativă în portofoliul său. Această colaborare a deschis uși pentru implementarea unor tehnologii moderne de tratare a elementelor de construcție, atât pentru clădirile existente, cât și pentru cele în curs de construcție.

Soluții pentru Combaterea Igrasiei

1. Studii de Umiditate și Diagnosticare

Primul pas în abordarea problemei igrasiei este realizarea unor studii de umiditate detaliate pentru clădirile vechi, inclusiv cele cu ziduri din cărămidă, piatră etc. Aceste studii permit identificarea cauzelor și extinderii igrasiei, pregătind terenul pentru soluții personalizate.

2. Lucrări de Impermeabilizare și Hidroizolare

REXIMACO S.R.L. propune o gamă variată de lucrări pentru impermeabilizarea și hidroizolarea infrastructurilor din beton și cărămidă. Aditivarea betonului pentru impermeabilizare, etanșarea rosturilor de turnare și dilatație, precum și combaterea igrasiei la ziduri sunt intervenții specializate care abordează problemele specifice ale fiecărei clădiri.

3. Tratarea Igrasiei de Capilaritate

Igrasia de capilaritate, generată de ascensiunea capilară a apei în pereți, necesită o abordare atentă. REXIMACO S.R.L. oferă soluții moderne care elimină necesitatea subzidirilor și a altor lucrări costisitoare. Metoda propusă se bazează pe tratamente chimice care refac hidroizolația orizontală a zidurilor, asigurând durabilitate și protecție împotriva ascensiunii apei.

4. Tratarea Igrasiei de Condens

Igrasia de condens apare în perioadele reci, când diferența de temperatură interior-exterior este semnificativă. S.C. REXIMACO S.R.L. propune soluții personalizate pentru eliminarea punților termice și reducerea umidității în interior, prevenind astfel formarea condensului și a mucegaiului.

FREEZTEQ: O Tehnologie Inovatoare

Printre soluțiile oferite de REXIMACO S.R.L., produsul FREEZTEQ se distinge ca o tehnologie inovatoare și eficientă în combaterea igrasiei. Prin hidrofobizarea porilor mortarelor și a zidăriei, FREEZTEQ acționează rapid pentru a elimina umiditatea din elementele de construcție, transformând structura peretelui într-o hidroizolație eficientă pe întreaga grosime.

Produsul FREEZTEQ a fost introdus în România în 1997 și, de atunci, a fost aplicat cu succes pe diverse tipuri de materiale de construcție, inclusiv cărămizi vechi sau pietre de râu nefasonate. Durabilitatea sa de peste 25 de ani și impactul minim asupra structurii casei îl fac o alegere ideală pentru proprietarii care doresc să protejeze clădirile istorice și să îmbunătățească confortul locuinței.

Abordare Echilibrată și Impact Ecologic Redus

Într-o țară cu risc seismic semnificativ, S.C. REXIMACO S.R.L. pune un accent deosebit pe siguranța structurilor. Soluțiile propuse pentru tratarea igrasiei nu implică periclitarea rezistenței clădirilor și sunt adaptate pentru a se conforma normelor de construcție și seismice din România.

Alegerea procedeului de hidroizolare chimică nu este doar o decizie practică, ci și una responsabilă din punct de vedere ecologic. Cu preocupări pentru durabilitate și impactul asupra mediului, REXIMACO S.R.L. își asumă rolul în păstrarea patrimoniului istoric și arhitectonic al României, oferind în același timp confort modern și siguranță.

Asistență Tehnică și Consultanță Profesională

Cu o echipă de specialiști bine pregătiți și cu o experiență vastă, S.C. REXIMACO S.R.L. oferă nu doar produse și servicii, ci și asistență tehnică și consultanță profesională. Fie că este vorba despre măsurători de umiditate, diagnosticare complexă sau instruirea personalului în domeniul chimiei materialelor de construcție, firma este angajată în furnizarea soluțiilor complete și eficiente.

Concluzie: Protejarea Patrimoniului cu REXIMACO S.R.L.

Cu o abordare integrată și soluții adaptate la specificul fiecărei situații, S.C. REXIMACO S.R.L. se afirmă ca lider în tratarea igrasiei în România. Produsele precum XYPEX și FREEZTEQ, alături de expertiza echipei, reprezintă piloni solizi în eforturile de protejare a clădirilor împotriva efectelor dăunătoare ale umidității.

Dacă sunteți preocupat de problemele de igrasie sau umiditate în clădirea dvs., adresați-vă specialiștilor de la S.C. REXIMACO S.R.L. pentru a beneficia de cele mai bune soluții. Puteți lua legătura cu echipa lor la:

Adresa: Str. STOICA LUDESCU, Nr.40, Sector 1 Bucuresti, Romania Telefon: 40212226313 / 40212225961 Email: office@reximaco.ro

Luni-Vineri: 9:00 AM – 6:00 PM

Protejarea patrimoniului istoric și oferirea unui mediu locuibil și sigur reprezintă misiunea S.C. REXIMACO S.R.L., consolidându-și reputația ca partener de încredere în domeniul tratării igrasiei în România.