Igrasia reprezintă una dintre cele mai persistente probleme cu care se confruntă proprietarii de imobile, având potențialul de a afecta nu doar confortul locativ, ci și integritatea structurală a clădirilor. Cu o experiență de peste trei decenii, S.C. REXIMACO S.R.L. se impune ca lider în domeniul tratării igrasiei, oferind soluții inovatoare, tehnologii avansate și asistență profesională pentru clienți din întreaga Românie.

Cauzele și Impactul Igrasiei

Igrasia este o problemă complexă și poate avea diverse cauze, ceea ce face esențială abordarea personalizată în identificarea și tratarea acestei condiții. Printre cele mai comune cauze se numără:

 1. Igrasia de Capilaritate: Generată de ascensiunea apei prin pereții din cărămidă sau beton, această formă de igrasie afectează adesea clădirile vechi, unde hidroizolațiile inițiale au suferit degradări.
 2. Igrasia de Condens: Apariția condensului poate fi cauzată de existența punților termice sau a unei umidități crescute în interiorul clădirii. Climele reci și diferențele semnificative de temperatură favorizează acest fenomen.

S.C. REXIMACO S.R.L.: Experiență și Abordare Inovatoare

Cu o istorie începută în 1992, S.C. REXIMACO S.R.L. s-a impus ca o forță incontestabilă în industria tratării igrasiei. Inițial axată pe ecranarea și hidroizolarea infrastructurilor din beton armat, compania și-a extins ulterior domeniul de activitate pentru a aborda provocările diverse ale igrasiei în construcții vechi și noi.

Produse și Tehnologii de Vârf

În calitate de Distribuitor Unic pentru România al produselor de impermeabilizare prin cristalizare XYPEX, S.C. REXIMACO S.R.L. a revoluționat piața tratamentelor chimice pentru infrastructuri industriale și clădiri rezidențiale. De-a lungul anilor, colaborarea cu XYPEX a dus la implementarea unor soluții eficiente și durabile.

Cu mândrie, compania a devenit reprezentantul produsului FREEZTEQ în România încă din 1995. Acest tratament chimic, bazat pe hidrofobizarea porilor mortarelor și a zidăriei, se remarcă prin eficacitatea sa imediată și durabilitatea de peste 25 de ani.

Portofoliu Extins de Servicii

S.C. REXIMACO S.R.L. oferă o gamă variată de servicii pentru tratarea igrasiei, adaptate nevoilor specifice ale fiecărui proiect. Printre acestea se numără:

 • Studii de Umiditate: Pentru clădiri vechi cu ziduri din cărămidă, piatră, etc., compania efectuează studii detaliate pentru identificarea sursei și gradului de igrasie.
 • Impermeabilizare și Hidroizolare: Lucrările specializate pentru infrastructuri din beton și cărămidă sunt realizate cu atenție la detalii pentru a asigura o protecție eficientă împotriva apei.
 • Aditivare Beton: S.C. REXIMACO S.R.L. propune soluții de aditivare a betonului pentru îmbunătățirea proprietăților de impermeabilizare.
 • Etanșare Rosturi: Aplicarea sistemelor elastice pentru etanșarea rosturilor de turnare și rosturilor de dilatație asigură o protecție completă.
 • Combaterea Igrasiei la Ziduri: Cu soluții specializate, compania se concentrează pe eradicarea igrasiei la ziduri din cărămidă, piatră, paiantă, etc.
 • Aplicații Poliuretanice: Soluțiile poliuretanice pentru terase, balcoane, aticuri, etc., completează portofoliul extins al serviciilor oferite de S.C. REXIMACO S.R.L.

Tratarea Igrasiei de Capilaritate: Soluții Avansate și Efecte Durabile

Tratarea igrasiei de capilaritate reprezintă un proces complex, iar S.C. REXIMACO S.R.L. pune la dispoziție soluții avansate care elimină cauza și efectele acestei forme de igrasie. Metodele tradiționale, cum ar fi subzidirile și refacerea structurii, au fost înlocuite cu procedee moderne, minim invazive și mai eficiente.

Cu soluții precum procedeul FREEZTEQ, care se bazează pe hidrofobizarea porilor mortarelor și a zidăriei, S.C. REXIMACO S.R.L. a reușit să ofere o alternativă inovatoare și durabilă pentru combaterea igrasiei de capilaritate. Avantajele acestui procedeu includ:

 • Durată de Viață Peste 25 de Ani: Produsul FREEZTEQ are o stabilitate deosebită în timp, oferind o soluție cu durată de viață extinsă.
 • Aplicare Fără Afectarea Structurii: Prin eliminarea săpăturilor și a demolărilor, procedeul FREEZTEQ asigură un proces minim invaziv și fără impact negativ asupra structurii clădirii.
 • Adaptabilitate la Diverse Materiale de Construcție: De la case de chirpici până la clădiri din piatră de râu nefasonată, procedeul FREEZTEQ poate fi aplicat cu succes pe o gamă diversă de materiale.

Tratarea Igrasiei de Condens: Consultanță Specializată pentru Soluții Personalizate

Igrasia de condens poate fi la fel de problematică și necesita o abordare atentă. S.C. REXIMACO S.R.L. oferă consultanță specializată și soluții personalizate pentru rezolvarea acestei probleme. Prin abordarea punților termice și gestionarea umidității din interiorul clădirii, compania contribuie la prevenirea condensului și a consecințelor sale, cum ar fi dezvoltarea mucegaiului.

Sediul și Datele de Contact

S.C. REXIMACO S.R.L. își desfășoară activitatea la adresa:

 • Str. STOICA LUDESCU, Nr.40, Sector 1, București, Romania

Pentru informații suplimentare și programări, puteți contacta firma la:

 • Telefon: 40212226313 / 40212225961
 • Email: office@reximaco.ro
 • Orar: Luni-Vineri, 9:00 AM – 6:00 PM

Concluzie: Soluții Durabile pentru Combaterea Igrasiei

S.C. REXIMACO S.R.L. se distinge prin expertiza sa în tratarea igrasiei, oferind soluții inovatoare, produse de înaltă calitate și servicii specializate. Cu un portofoliu bogat de proiecte reușite și recunoaștere la nivel național, compania rămâne un partener de încredere pentru toți cei care se confruntă cu problemele persistente ale igrasiei în construcții.

Cu S.C. REXIMACO S.R.L., aveți la dispoziție resursele și expertiza necesare pentru a vă proteja imobilul și a vă asigura un mediu locativ sănătos și confortabil.