În universul construcțiilor, igrasia reprezintă un inamic constant, punând în pericol durabilitatea și integritatea clădirilor. În căutarea soluțiilor eficiente și durabile pentru combaterea acestui fenomen, S.C. REXIMACO S.R.L. se evidențiază ca un lider în domeniul tratării igrasiei. Cu o experiență de peste trei decenii și capital integral românesc, compania s-a impus ca distribuitor unic pentru România al produselor de impermeabilizare prin cristalizare XYPEX, aducând tehnologii moderne și soluții inovatoare pe piața locală.

O Privire Asupra Trecutului și a Obiectivelor Actuale

Fondată în 1992, S.C. REXIMACO S.R.L. și-a început activitatea prin ecranarea și hidroizolarea infrastructurilor din beton armat, concentrându-se inițial pe lucrările hidrotehnice și miniere. Evoluția dinamică a pieței construcțiilor a determinat compania să își extindă aria de competență și să devină un actor-cheie în tratarea igrasiei, inclusiv a celor contaminate chimic sau expuse produselor petroliere.

Încă din 1995, S.C. REXIMACO S.R.L. a devenit distribuitor unic pentru România al produselor de impermeabilizare prin cristalizare XYPEX, consolidându-și poziția pe piață și aducând o contribuție semnificativă la dezvoltarea tratamentelor chimice pentru infrastructuri industriale și rezidențiale.

Gama Variată de Servicii Oferite

Cu o echipă dedicată și specializată, S.C. REXIMACO S.R.L. pune la dispoziție o gamă extinsă de servicii pentru tratarea igrasiei și impermeabilizarea structurilor. Printre acestea se numără:

 1. Studii de umiditate pentru clădiri vechi: Analize amănunțite pentru identificarea și evaluarea problemelor de igrasie în clădirile cu ziduri din cărămidă, piatră, etc.
 2. Lucrări de impermeabilizare – hidroizolare infrastructuri: Utilizarea tehnologiilor moderne pentru protejarea infrastructurilor din beton și cărămidă împotriva apei freatice sau a contaminării chimice.
 3. Aditivarea betonului pentru impermeabilizare: Introducerea de aditivi speciali pentru a face betonul mai rezistent la penetrarea apei.
 4. Etanșare rosturi de turnare și rosturi de dilatație în sistem elastic: Utilizarea materialelor elastice pentru a preveni pătrunderea apei prin rosturi.
 5. Etanșare structuri îngropate din beton supuse la presiune hidrostatică: Tehnici specializate pentru a face față presiunii hidrostatice exercitate asupra structurilor îngropate.
 6. Combaterea igrasiei la ziduri: Implementarea soluțiilor adecvate pentru a preveni și trata igrasia în ziduri de cărămidă, piatră, paiantă, etc.
 7. Aplicații poliuretanice pentru terase, balcoane, aticuri: Utilizarea acoperirilor poliuretanice pentru a proteja suprafețele expuse la intemperii.

Tratarea Igrasiei: Un Cosmar Convertit în Oportunitate

Igrasia devine un cosmar pentru mulți proprietari, însă S.C. REXIMACO S.R.L. vede în această provocare o oportunitate de a contribui la restaurarea și conservarea patrimoniului arhitectural al României. Prin produsul lor inovator, FREEZTEQ, compania a adus un aport semnificativ la restaurarea monumentelor istorice și a clădirilor cu valoare arhitectonică, în timp ce a asigurat confortul și siguranța locuitorilor.

Cele Două Tipuri de Igrasie și Soluțiile Adaptate

Igrasia poate avea două cauze principale:

 1. Igrasia de capilaritate: Generată de ascensiunea capilară a apei prin pereții din cărămidă sau beton. Soluțiile eficiente presupun refacerea hidroizolației orizontale pentru a opri ascensiunea apei.
 2. Igrasia de condens: Apare în perioadele reci, când diferența de temperatură dintre exterior și interior este mare și umiditatea aerului din clădire este ridicată. Soluțiile includ îmbunătățirea termoizolației și gestionarea umidității interioare.

Soluții Avansate pentru Combaterea Efectului de Igrasie

S.C. REXIMACO S.R.L. propune soluții avansate pentru combaterea igrasiei, cu accent pe durabilitate, eficiență și respect față de mediul înconjurător. Procedeul FREEZTEQ, aplicat cu succes în țări precum Marea Britanie, Belgia, Franța, Germania și Olanda, se bazează pe hidrofobizarea porilor mortarelor și a zidăriei, oferind o barieră eficientă împotriva umidității.

Principalele avantaje ale produsului FREEZTEQ includ:

 • Durată de Viață Peste 25 de Ani: Stabilitatea deosebită în timp asigură protecție pe termen lung.
 • Aplicabilitate Extinsă: Poate fi aplicat pe o varietate de materiale de construcție, de la case de chirpici până la cele din piatră de râu nefasonată.
 • Eficiență Fără Compromisuri: Transformă structura peretelui într-o hidroizolație, eliminând efectul de igrasie.

Responsabilitate Ecologică și Impact Seismic Redus

În contextul specific al României, cu riscuri seismice semnificative, S.C. REXIMACO S.R.L. acordă o atenție deosebită impactului ecologic și siguranței structurale. Procedura FREEZTEQ, acceptată unanim în țară, se distinge prin faptul că nu afectează structura imobilului tratat, eliminând riscul slăbirii structurii cauzat de perforări în șir.

Experiență și Reputație Verificate

De la implementarea produsului FREEZTEQ în România în 1997, S.C. REXIMACO S.R.L. a acumulat o vastă experiență și o reputație solidă. Verificările periodice au demonstrat comportarea excepțională a acestui produs în timp, subliniind angajamentul companiei față de calitate și performanță.

Aplicații Personalizate cu Asistență Tehnică Specializată

Fiecare clădire are particularitățile sale, iar S.C. REXIMACO S.R.L. înțelege importanța soluțiilor personalizate. Aplicația procedeului FREEZTEQ poate fi realizată și în regim „do it yourself,” dar compania recomandă asistența tehnică a personalului specializat pentru a asigura succesul fiecărei lucrări.

Tratarea Igrasiei de Condens: Soluții Adaptate la Realități

Igrasia de condens este o problemă comună în perioadele reci, iar soluțiile propuse de S.C. REXIMACO S.R.L. țin cont de factorii specifici care contribuie la acest fenomen. Există punți termice ce provoacă răcirea excesivă a unor zone de pereți, iar nivelul ridicat de umiditate din interiorul clădirilor poate contribui la apariția condensului.

Consultarea specialiștilor înainte de implementarea soluțiilor este esențială pentru a evalua impactul punților termice și a umidității interioare, astfel încât să se ofere soluții personalizate adaptate situației concrete.

Contacte Utile:

 • Adresă: Str. STOICA LUDESCU, Nr. 40, Sector 1, Bucuresti, Romania
 • Telefon: 40212226313 / 40212225961
 • Email: office@reximaco.ro
 • Orar: Luni-Vineri: 9:00 AM – 6:00 PM

Prin abordarea complexă, inovația și angajamentul față de calitate, S.C. REXIMACO S.R.L. se impune ca un partener de încredere în tratarea igrasiei, contribuind la protejarea patrimoniului construit și asigurând un mediu locuibil sigur și confortabil.