Igrasia este o problemă persistentă în construcții, afectând atât integritatea clădirilor, cât și calitatea vieții locuitorilor. S.C. REXIMACO S.R.L., o companie cu o experiență vastă în domeniul construcțiilor, s-a dedicat dezvoltării și implementării unor soluții complete pentru tratarea igrasiei. Acest articol explorează metodele inovatoare, tehnologiile avansate și angajamentul pentru durabilitate oferite de S.C. REXIMACO S.R.L

Despre S.C. REXIMACO S.R.L.

Cu o istorie începută în 1992 și un capital integral românesc, S.C. REXIMACO S.R.L. a luat naștere cu obiectivul de a aduce soluții eficiente pentru ecranarea și hidroizolarea infrastructurilor din beton armat. Odată cu schimbările din domeniul construcțiilor, compania și-a extins domeniul de activitate, aducând tehnologii moderne pentru tratarea elementelor de construcție vechi sau noi împotriva apelor freatice sau contaminate chimic.

Gama Largă de Servicii Oferite de S.C. REXIMACO S.R.L.

Compania oferă o paletă diversificată de servicii, abordând fiecare aspect al igrasiei și probleme conexe. Printre acestea se numără:

 1. Studii de Umiditate pentru Clădiri Vechi: Analize profesionale pentru identificarea și cuantificarea nivelului de igrasie în clădiri cu structuri diverse.
 2. Lucrări de Impermeabilizare – Hidroizolare: Aplicarea soluțiilor personalizate pentru infrastructuri din beton sau cărămidă, adaptate la cerințele specifice ale fiecărui proiect.
 3. Aditivarea Betonului pentru Impermeabilizare: Utilizarea tehnologiei avansate pentru a face betonul rezistent la infiltrarea apei.
 4. Etanșare Rosturi și Structuri Îngropate: Aplicarea unor tehnologii specifice pentru a preveni pătrunderea apei prin rosturi și structuri subterane.
 5. Combaterea Igrasiei la Ziduri: Abordare specifică pentru tratarea igrasiei la ziduri din cărămidă, piatră și alte materiale de construcție.
 6. Aplicații Poliuretanice: Soluții moderne pentru terase, balcoane și alte suprafețe expuse la umezeală.

Tipuri de Igrasie și Cauze

S.C. REXIMACO S.R.L. înțelege că fiecare caz de igrasie este unic, și de aceea abordează cu atenție fiecare tip și cauză posibilă. Printre cele mai întâlnite se numără:

 1. Igrasia de Capilaritate: Cauzată de ascensiunea capilară a apei prin pereții din cărămidă sau beton, această formă de igrasie necesită tratamente specifice de refacere a hidroizolației orizontale.
 2. Igrasia de Condens: Generată de punți termice și umiditate crescută în clădiri, această formă de igrasie necesită abordări care includ eliminarea punților termice și controlul umidității.

Produse și Tehnologii Inovatoare

S.C. REXIMACO S.R.L. se remarcă prin aducerea pe piață a unor produse și tehnologii inovatoare, contribuind la soluționarea problemelor legate de igrasie:

 1. Produse XYPEX: Ca distribuitor unic pentru România, S.C. REXIMACO S.R.L. aduce produse de impermeabilizare prin cristalizare, menite să ofere rezultate de durată.
 2. Procedeul FREEZTEQ: O tehnologie provenită din țări europene, bazată pe hidrofobizarea porilor mortarelor și a zidăriei, eliminând imediat igrasia și protejând structura clădirilor.

Rezultate Durabile și Sustenabile

S.C. REXIMACO S.R.L. pune un accent deosebit pe durabilitate și sustenabilitate în fiecare soluție oferită:

 1. Durată de Viață Peste 25 de Ani: Produsul FREEZTEQ oferă o stabilitate deosebită în timp, cu o durată de viață de peste 25 de ani.
 2. Aplicare Minim Invazivă: Procedeul FREEZTEQ permite aplicarea soluțiilor fără a afecta structural clădirea, evitând intervențiile complexe și costisitoare.
 3. Siguranță Seismică: Soluțiile propuse nu compromit structura clădirilor, asigurând siguranța în zonele cu risc seismic.
 4. Impact Ecologic Redus: S.C. REXIMACO S.R.L. se angajează să ofere soluții cu un impact minim asupra mediului înconjurător.

Date de Contact și Adresă

Pentru a beneficia de expertiza și soluțiile personalizate ale S.C. REXIMACO S.R.L., vă puteți adresa direct companiei la:

Adresa: Str. STOICA LUDESCU, Nr.40, Sector 1, București, România

Telefon: 021 2226313 / 021 2225961

Email: office@reximaco.ro

Program: Luni – Vineri, 9:00 AM – 6:00 PM

Website: https://reximaco.ro

Concluzii și Recomandări Finale

S.C. REXIMACO S.R.L. se impune ca lider în tratarea igrasiei. Fie că este vorba de clădiri istorice sau de proiecte moderne, compania oferă soluții eficiente, durabile și prietenoase cu mediul. Pentru proprietarii preocupați de sănătatea structurilor lor și de confortul locuibil, colaborarea cu S.C. REXIMACO S.R.L. reprezintă alegerea sigură pentru un mediu locuibil sănătos și rezistență îndelungată împotriva igrasiei.