De-a lungul decadelor, igrasia a fost o problemă persistentă pentru proprietarii de imobile, indiferent de vechimea construcției. Umiditatea și infiltrările pot afecta nu doar aspectul estetic al unei clădiri, ci și integritatea structurală și calitatea aerului interior. În acest context, S.C. REXIMACO S.R.L. se distinge ca un lider în domeniul tratamentului igrasiei, oferind soluții inovatoare și durabile.

O Istorie de Experiență și Inovație

Înființată în anul 1992, S.C. REXIMACO S.R.L. este o companie cu capital integral românesc, cu o tradiție solidă în domeniul hidroizolațiilor. Obiectul său de activitate inițial a fost ecranarea și hidroizolarea infrastructurilor din beton armat, concentrându-se pe lucrări hidrotehnice și miniere. Cu toate acestea, adaptarea continuă la schimbările din piață și focusul pe calitate au condus la extinderea gamei de servicii și la implementarea unor tehnologii moderne în domeniul tratamentului igrasiei.

În anul 1995, REXIMACO a devenit distribuitor unic pentru România al produselor de impermeabilizare prin cristalizare XYPEX, deschizând calea către implementarea tratamentelor chimice avansate pe piața impermeabilizărilor infrastructurilor industriale și a celor cu destinație de locuit. Astfel, a început să fie percepută ca un partener de încredere în combaterea problemelor legate de igrasie și umiditate.

Soluții Inovatoare: Produsul FREEZTEQ

Unul dintre punctele de referință ale activității REXIMACO este produsul lor inovator, FREEZTEQ. Acesta a devenit o soluție de referință în tratarea igrasiei la imobilele vechi, contribuind semnificativ la restaurarea monumentelor istorice și a clădirilor cu importanță arhitectonică. FREEZTEQ este o tehnologie ce se bazează pe hidrofobizarea porilor mortarelor și a zidăriei, eliminând astfel umiditatea preferențială a elementelor zidului în fața apei.

Pentru a înțelege eficacitatea produsului, este crucial să evidențiem avantajele și caracteristicile acestuia:

1. Durată de Viață Extinsă: Produsul FREEZTEQ se remarcă printr-o durată de viață de peste 25 de ani, oferind o soluție durabilă pentru problemele de igrasie.

2. Aplicare Minim Invazivă: Procedeul de aplicare a produsului este conceput să fie minim invaziv, evitând astfel intervențiile majore în structura clădirii.

3. Siguranță Structurală: O caracteristică esențială a tehnologiei este faptul că nu afectează structura imobilului tratat. Aceasta este o considerație vitală, în special în zonele cu risc seismic.

4. Largă Aplicabilitate: Produsul poate fi aplicat cu succes pe o varietate de materiale de construcție, de la case tradiționale la clădiri din piatră de râu, asigurând o acoperire extinsă.

Portofoliu de Servicii Extins

În afara produsului FREEZTEQ, S.C. REXIMACO S.R.L. oferă un portofoliu complet de servicii, abordând diverse aspecte legate de tratarea igrasiei:

1. Studii de Umiditate: Echipa REXIMACO realizează studii de umiditate pentru clădiri vechi cu ziduri din cărămidă, piatră, și altele, identificând sursele problemei.

2. Lucrări de Impermeabilizare și Hidroizolare: Prin tehnologii avansate, se asigură impermeabilizarea și hidroizolarea infrastructurilor din beton și cărămidă.

3. Aditivarea Betonului: Utilizarea aditivilor pentru beton asigură o impermeabilizare eficientă, contribuind la creșterea durabilității structurilor.

4. Etanșare Rosturi și Structuri Îngropate: Echipa se ocupă de etanșarea rosturilor de turnare și a structurilor îngropate din beton supuse la presiune hidrostatică.

5. Combaterea Igrasiei la Ziduri: Prin soluții specializate, se abordează și se rezolvă problema igrasiei la ziduri de cărămidă, piatră, paiantă, etc.

6. Aplicații Poliuretanice: Serviciile includ aplicații poliuretanice pentru terase, balcoane, aticuri, și altele.

Diferențierea în Piață și Impactul Asupra Patrimoniului

Ceea ce distinge S.C. REXIMACO S.R.L. în peisajul pieței este nu doar abordarea inovatoare a problemelor legate de igrasie, ci și angajamentul față de protejarea patrimoniului istoric și arhitectonic al României. Prin colaborarea lor cu XYPEX și promovarea produsului FREEZTEQ, au adus o contribuție semnificativă la conservarea monumentelor istorice și a clădirilor cu valoare culturală.

Faptul că produsul lor poate fi aplicat cu succes pe o varietate de materiale și în diverse condiții a permis intervenții eficiente asupra unor structuri vechi, păstrând în același timp integritatea lor. De asemenea, echipa REXIMACO subliniază importanța consultării cu specialiștii înainte de aplicarea soluțiilor de hidroizolare, având în vedere variabilele precum riscul seismic și impactul ecologic.

Date de Contact REXIMACO S.R.L.

Pentru orice problemă sau consultare, REXIMACO S.R.L. vă stă la dispoziție:

  • Adresă: Str. Stoica Lusescu, Nr. 40, Sector 1, București, România
  • Telefon: (+4021) 2226313 / (+4021) 2225961
  • Email: office@reximaco.ro
  • Website: reximaco.ro

Echipa REXIMACO este pregătită să ofere consultanță personalizată și soluții adaptate nevoilor specifice ale fiecărui proiect.În concluzie, S.C. REXIMACO S.R.L. rămâne un pilon în domeniul tratamentului igrasiei, oferind servicii de înaltă calitate și soluții inovatoare. Cu un portofoliu extins și o abordare orientată către durabilitate, această companie continuă să facă diferența în păstrarea integrității structurale a clădirilor și a patrimoniului cultural al României.