În lumea construcțiilor, igrasia reprezintă o provocare persistentă, dar S.C. REXIMACO S.R.L. se distinge prin inovație și eficiență în domeniul tratamentului igrasiei. Cu o experiență de peste trei decenii, această companie cu capital integral românesc s-a impus ca lider în furnizarea de soluții avansate pentru protejarea structurilor împotriva efectelor nocive ale igrasiei.

O Istorie de Inovație și Adaptare la Schimbare

Înființată în 1992, S.C. REXIMACO S.R.L. și-a început activitatea cu ecranarea și hidroizolarea infrastructurilor din beton armat, concentrându-se inițial pe lucrările hidrotehnice și miniere. Însă, odată cu schimbările din industrie, compania și-a adaptat strategia, devenind un pionier în implementarea tehnologiilor moderne de tratare a igrasiei.

Încă din 1995, S.C. REXIMACO S.R.L. a devenit distribuitor unic pentru România al produselor de impermeabilizare prin cristalizare XYPEX, marcând un pas semnificativ în introducerea tehnologiilor inovatoare pe piața locală.

Gama Extinsă de Servicii

Cu o echipă specializată și dedicată, S.C. REXIMACO S.R.L. oferă o gamă completă de servicii pentru tratarea igrasiei și impermeabilizarea structurilor. Printre acestea se numără:

 1. Studii de umiditate pentru clădiri vechi: Analize detaliate pentru identificarea și evaluarea problemelor de igrasie în clădirile cu ziduri din cărămidă, piatră, etc.
 2. Lucrări de impermeabilizare – hidroizolare infrastructuri: Utilizarea tehnologiilor moderne pentru protejarea infrastructurilor din beton și cărămidă împotriva apei freatice sau a contaminării chimice.
 3. Aditivarea betonului pentru impermeabilizare: Introducerea de aditivi speciali pentru a face betonul mai rezistent la penetrarea apei.
 4. Etanșare rosturi de turnare și rosturi de dilatație în sistem elastic: Utilizarea materialelor elastice pentru a preveni pătrunderea apei prin rosturi.
 5. Etanșare structuri îngropate din beton supuse la presiune hidrostatică: Tehnici specializate pentru a face față presiunii hidrostatice exercitate asupra structurilor îngropate.
 6. Combaterea igrasiei la ziduri: Implementarea soluțiilor adecvate pentru a preveni și trata igrasia în ziduri de cărămidă, piatră, paiantă, etc.
 7. Aplicații poliuretanice pentru terase, balcoane, aticuri: Utilizarea acoperirilor poliuretanice pentru a proteja suprafețele expuse la intemperii.

Tratarea Igrasiei: O Necesitate, Nu Doar o Opțiune

Igrasia reprezintă una dintre cele mai persistente probleme cu care se confruntă proprietarii de clădiri. S.C. REXIMACO S.R.L. transformă această provocare într-o oportunitate de a contribui la restaurarea și protejarea patrimoniului construit al României.

Cele Două Tipuri de Igrasie și Soluțiile Adaptate

Igrasia poate avea două cauze principale:

 1. Igrasia de capilaritate: Generată de ascensiunea capilară a apei prin pereții din cărămidă sau beton. Soluțiile eficiente presupun refacerea hidroizolației orizontale pentru a opri ascensiunea apei.
 2. Igrasia de condens: Apare în perioadele reci, când diferența semnificativă de temperatură dintre exterior și interior poate duce la apariția condensului pe pereți. Soluțiile includ îmbunătățirea termoizolației și gestionarea umidității interioare.

Produsul Inovator: FREEZTEQ

S.C. REXIMACO S.R.L. aduce în România produsul inovator FREEZTEQ, o soluție cu impact major în tratarea igrasiei. Inspirat din țări precum Marea Britanie, Belgia, Franța, Germania și Olanda, FREEZTEQ se bazează pe hidrofobizarea porilor mortarelor și a zidăriei pentru a crea o barieră eficientă împotriva umidității.

Principalele Avantaje ale FREEZTEQ includ:

 • Durată de Viață Peste 25 de Ani: Stabilitatea deosebită în timp asigură protecție pe termen lung, oferind proprietarilor liniștea că structura este protejată pentru o perioadă îndelungată.
 • Aplicabilitate Extinsă: FREEZTEQ poate fi aplicat cu succes pe o varietate de materiale de construcție, conferind procedeului o largă aplicabilitate și flexibilitate.
 • Eficiență Fără Compromisuri: Transformă practic structura peretelui într-o hidroizolație, eliminând efectul de igrasie.

Responsabilitate Ecologică și Siguranță Structurală

Într-un peisaj seismic precum cel al României, S.C. REXIMACO S.R.L. se remarcă prin abordarea sa responsabilă din punct de vedere ecologic și asigurarea siguranței structurale. Procedeul FREEZTEQ, unanim acceptat în țară, se distinge prin faptul că nu aduce prejudicii structurii imobilului tratat.

Experiență și Reputație Verificate în Timp

De la introducerea produsului FREEZTEQ pe piața românească în 1997, S.C. REXIMACO S.R.L. a câștigat o reputație solidă și a acumulat o vastă experiență în tratarea igrasiei. Verificările periodice au demonstrat comportarea excepțională a acestui produs în timp, subliniind angajamentul companiei față de calitate și performanță.

Aplicații Personalizate cu Asistență Tehnică Specializată

S.C. REXIMACO S.R.L. înțelege că fiecare clădire are particularitățile sale, iar tratamentul igrasiei nu este o soluție de tipul „one-size-fits-all”. Compania oferă asistență tehnică specializată pentru a evalua fiecare situație în parte și pentru a propune soluții personalizate, adaptate nevoilor specifice ale structurii.

Tratarea Igrasiei de Condens: Adaptare la Realități și Soluții Personalizate

Igrasia de condens reprezintă o provocare în perioadele reci, când diferența semnificativă de temperatură între exterior și interior poate duce la apariția condensului pe pereți. S.C. REXIMACO S.R.L. abordează această problemă prin soluții adaptate la factorii specifici care contribuie la igrasia de condens.

Consultare Specializată înainte de Implementare

Pentru a aborda eficient problemele legate de punții termice și umiditatea interioară, consultarea specialiștilor este esențială. S.C. REXIMACO S.R.L. oferă servicii de consultare pentru evaluarea detaliată a situației și propunerea soluțiilor adecvate.

Contacte Utile:

 • Adresă: Str. STOICA LUDESCU, Nr. 40, Sector 1, Bucuresti, Romania
 • Telefon: 40212226313 / 40212225961
 • Email: office@reximaco.ro
 • Orar: Luni-Vineri: 9:00 AM – 6:00 PM