freezp - reximaco

Vezi produse

FREEZTEQ este un produs foarte eficace de combatere a igrasiei de capilaritate in pereti. Produsul este fabricat in Marea Britanie si folosit in numeroase tari, printre care si Romania. Produsul si metoda de aplicare conduc la refacerea a barierei hidrofuge la baza zidurilor cu igrasie.

FREEZTEQ este un sistem unic şi foarte eficace de combatere a igrasiei , omologat în Marea Britanie şi în alte ţări, şi care oferă câteva avantaje faţă de alte produse chimice .

Sistemul se bazează pe efectul obţinut în urma reacţiilor fizico-chimice de hidrofobizare în porii şi capilarele zidului tratat , având ca reactiv un amestec de siliconaţi în soluţie apoasă bazică.

Metoda se adresează lucrărilor de combatere a igrasiei (refacerea izolaţiei hidrofuge între fundaţie şi pereţi ) la toate tipurile de zidărie . Procedeul s-a dovedit foarte eficient la refacerea hidroizolaţiei în cazul clădirilor vechi .

FREEZTEQ este aplicabil la :

  • Ziduri din cărămidă de orice grosime ;
  • Ziduri din piatră sau blocheţi ;
  • Ziduri cu goluri obişnuite ;
  • Ziduri cu umplutură de pietriş .

FREEZTEQ NU SE FOLOSESTE LA CONSTRUCTII NOI, UNDE MORTARUL ESTE PUTERNIC ALCALIN SI MASURILE DE PREVENIRE A IGRASIEI TREBUIE LUATE DE LA INCEPUT.

DURATA DE VIAŢĂ A TRATAMENTULUI

Se cunoaste ca sistemele hidrofuge de suprafata pe baza de siliconati se folosesc de mai mult timp dar, totodata, durata de viata a unui astfel de tratament nu este in nici un caz mai mare de 10 ani.

In cazul sistemului Freezteq, faptul ca tratamentul se aplica pe toata grosimea zidului si urmareste crearea unei zone saturate in siliconati, durata de viata a unui astfel de tratament este de minim 25 ani , timp in care eficienta sa este de 100%.

Dupa aceasta perioada este posibil sa apara zone in care sunt necesare mici interventii, dar in nici un caz tratamentul nu se repeta integral.

Livrarea produselor Freezteq

Batoanele Freezteq se livreaza in cutii de 250 bucati.

Efecte asupra altor materiale

Pete : Poate produce pete albicioase pe beton si zidarie care pot fi eliminate cu un acid slab (de exemplu otet).

Vopsitorii : Freezteq ataca vopseaua; trebuie indepartat imediat.

Punct de aprindere: nu exista.

Impact ecologic: Important, dar local.

Deseuri: Resturile vor fi aruncate in zone care vor inlatura posibilitatea de a mai fi refolosite ulterior.

Modul de actiune al FREEZTEQ

Combaterea a igrasiei de capilaritate prin metoda Freezteq se bazeaza pe difuzia lenta a unei solutii alcaline de siliconati de metil si potasiu in porii comunicanti unde, prin procesul de hidrofobizare, se obtine in final un mediu impermeabil la ascensiunea capilara, stabil in timp si foarte eficace. Mediul alcalin are drept scop marirea tensiunii interfaciale si inhibarea reactiilor de silicatizare pe perioada procesului de difuzie. In cazul solutiilor apoase de siliconati, datorita utilizarii unei baze, tensiunea interfaciala creste fata de cea a apei datorita substantelor capilare active. Odata introduse in gaurile practicate in asizele zidului, batoanele de Freezteq congelate se dezgheata, si astfel cedeaza treptat solutia, care invadeaza lent capilarele mortarului si ale caramizilor. Fenomenul de ascensiune capilara, precum si fenomenul difuzie cumulat cu cel de capilaritate ce stau la baza sistemului Freezteq, pot fi explicate in cazul procesului de combatere a igrasiei prin formarea unui baraj stabil din punct de vedere chimic ce reface izolatia hidrofuga in pereti, invadand mortarul din asizele zidurilor, elementele de zidarie si din materialul de umplutura.

Tehnica tratamentului

Freezteq ia in considerare ca optim al concentratiilor in siliconatii ce vor intra in procesele fizico-chimice, o zona de cca. 100 mm deasupra si 200 mm sub nivelul gaurilor.

Completeaza Formular