În domeniul construcțiilor, unde soliditatea și durabilitatea sunt esențiale, hidroizolarea devine un element crucial pentru protejarea infrastructurii împotriva deteriorării cauzate de apă. REXIMACO S.R.L., o companie cu o prezență solidă de peste 25 de ani și capital integral românesc, se distinge ca un lider în furnizarea de soluții inovatoare și fiabile pentru hidroizolarea subsolurilor. Acest articol explorează detaliat tehnologiile avansate oferite de REXIMACO S.R.L., subliniind importanța hidroizolării subsolurilor și modul în care aceasta poate influența durabilitatea și stabilitatea construcțiilor.

Istoric și Angajament: REXIMACO S.R.L.

Înființată în 1992, REXIMACO S.R.L. a luat naștere cu un capital 100% românesc și cu un obiectiv clar: ecranarea și hidroizolarea infrastructurilor din beton armat, concentrându-se inițial pe lucrările hidrotehnice și miniere. În 1995, compania a devenit distribuitor unic pentru România al produselor de impermeabilizare prin cristalizare XYPEX, aducând astfel în portofoliu soluții chimice inovatoare pentru impermeabilizarea eficientă a construcțiilor vechi și noi.

Gama Variată de Servicii Oferite de REXIMACO S.R.L.

REXIMACO S.R.L. se remarcă prin diversitatea serviciilor sale, acoperind o gamă largă de soluții pentru a răspunde nevoilor specifice ale fiecărui proiect. Printre serviciile oferite se numără:

 1. Studii de Umiditate pentru Clădiri Vechi: Analize detaliate pentru evaluarea umidității în clădirile cu structuri diverse, cum ar fi ziduri din cărămidă sau piatră.
 2. Lucrări de Impermeabilizare și Hidroizolare: Soluții specializate pentru protejarea infrastructurilor din beton și cărămidă împotriva infiltrării apei și a contaminanților chimici.
 3. Aditivarea Betonului pentru Impermeabilizare: Utilizarea tehnologiilor avansate pentru a îmbunătăți rezistența betonului la pătrunderea apei.
 4. Etanșarea Rosturilor de Turnare și Dilatație: Aplicații elastice pentru asigurarea etanșeității în zonele critice ale construcției.
 5. Combaterea Igrasiei la Diverse Tipuri de Ziduri: Soluții personalizate pentru prevenirea și eliminarea igrasiei în clădiri.
 6. Aplicații Poliuretanice pentru Terase, Balcoane, Aticuri, etc.: Tehnologii moderne pentru protejarea și impermeabilizarea suprafețelor expuse.

Categorii de Produse Utilizate de REXIMACO S.R.L.

În portofoliul său, REXIMACO S.R.L. utilizează două categorii principale de produse pentru hidroizolare, fiecare având avantaje și dezavantaje specifice:

1. Produse de Hidroizolare Peliculare (Membrane Bituminoase sau Polimerice):

Avantaje:

 • Accesibilitate pe scară largă pe piață.
 • Flexibilitate în adaptarea la fisuri.
 • Condiții de etanșeitate legate de precizia montajului.

Dezavantaje:

 • Lipsa aderenței la beton umed în anumite situații.
 • Necesitatea protejării împotriva acțiunii directe a pământului.
 • Durată de viață limitată, în general la aproximativ 15 ani.

2. Produse de Impermeabilizare a Betonului (XYPEX și Altele):

Avantaje:

 • Costuri adesea mai reduse decât soluțiile cu membrane.
 • Durată de viață foarte mare; soluții precum XYPEX oferă un tratament unic pe viața unei structuri.
 • Rezistență la zgârieturi, rupturi sau înțepături.
 • Necesită mai puține intervenții umane la aplicare.

Dezavantaje:

 • Încrederea redusă în tehnologiile relativ noi.
 • Necesitatea respectării riguroase a regulilor de turnare a betonului.

Beneficiile Generale ale Hidroizolărilor Eficiente

 1. Protecția Durabilă a Structurii: Eliminarea riscului de infiltrare a apei pentru o stabilitate pe termen lung.
 2. Păstrarea Proprietăților Mecanice ale Betonului: Prevenirea coroziunii la armătură și a apariției fisurilor.
 3. Longevitatea Produselor XYPEX: Soluții unice pe viața unei construcții.
 4. Respirația Naturală a Betonului: Menținerea permeabilității vaporoase a betonului.
 5. Economie și Eficiență: Reducerea costurilor asociate cu sistemele tradiționale de drenare.

Reparații Locale și Tratamente Minim Invasive

Oferind soluții pentru reparații locale, REXIMACO S.R.L. utilizează mortare de reparație aditivate cu XYPEX. Aceasta permite intervenții minime și reparări la interior sau exterior, stopând circulația apei prin rosturile neetanșe. Fisurile sau defectele de turnare pot fi abordate eficient, menținând finisajele și estetica structurii.

Date de Contact REXIMACO S.R.L.

Pentru orice problemă sau consultare, REXIMACO S.R.L. vă stă la dispoziție:

 • Adresă: Str. Stoica Lusescu, Nr. 40, Sector 1, București, România
 • Telefon: (+4021) 2226313 / (+4021) 2225961
 • Email: office@reximaco.ro
 • Website: reximaco.ro

Concluzie

Într-un mediu în care impermeabilizarea devine esențială pentru protejarea structurilor de influențele distructive ale apei, REXIMACO S.R.L. se distinge prin angajamentul său față de tehnologii inovatoare și soluții de înaltă calitate. Cu o echipă experimentată și produse de ultimă generație, REXIMACO S.R.L. devine partenerul de încredere pentru proiectele de hidroizolare, contribuind la durabilitatea și stabilitatea construcțiilor în timp. Contactați REXIMACO S.R.L. pentru soluții personalizate și eficiente în domeniul hidroizolărilor subsolurilor, asigurând protecția durabilă a investițiilor în construcții.