Impermeabilizare Beton

PRODUSE PENTRU INFILTRATII – GENERALITĂȚI

Infiltrațiile sunt o problemă care apare, de obicei la clădirile construite de noi sau vechi, caz în care este vorba de cedarea hidroizolației, sau la clădiri noi la care micile sau marile erori de execuție la hidroizolații crează probleme beneficiarilor în perioada imediat următoare.

În piață sunt multe produse de hidroizolare și alegerea lor ține de proiectant, în primă fază, ca apoi în faza de construcție a structurii să intervină ori beneficiarul prin schimbarea soluției sau constructorul datorită experienței sale.

Impermeabilizare Beton

XYP 00099

XYP 00098

XYP 00096

În general hidroizolațiile se pot face cu produse specifice cuprinse în două mari categorii :

 • Produse de hidroizolare peliculare de tip membrane bituminoase sau polimerice aplicate sub formă lichidă pe suportul de beton al fundatiilor
 • Produse ce se bazează pe interactiunea dintre suport, beton, și pachetul de reactivi conținuți în materialul de hidroizolare care conferă proprietățile de impermeabilitate suportului din beton pe care este aplicat sau este introdus in betonul proaspat.

Fiecare din aceste categorii de produse au avantaje și dezavantaje, astfel :

Produsele de hidroizolare aderente la beton, peliculare de tip membrane.

AVANTAJE

 • Sunt cele mai răspândite materiale, in special membranele bituminoase găsindu-se la toate magazinele de profil și în toate depozitele de materiale de construcții. Având o istorie bogată constructorii sunt familiarizați cu aplicarea lor și consideră că inspecția vizuală este suficientă.
 • Fiind aplicații ce se lipesc de suport pot prezenta o oarecare flexibilitate în cazul apariției unor fisuri în elementele ce intră în contact cu pământul odată cu trecerea timpului. Condiția etanșeității este dată de acuratețea de execuție a montajului acestor membrane.

DEZAVANTAJE

 • Evoluția tehnologiilor de aplicare a acestor membrane nu este luată în seamă, de cele mai multe ori, caz în care deficiențele apar foarte repede.
 • Sistemul se aplică pe beton uscat ceea ce nu se întâmplă în multe cazuri.
 • Aplicațiile cu membrane trebuie protejate împotriva acțiunii directe a pământului cu membrane PVC, EPDM sau, soluție mai veche, cu zidărie de cărămidă.
 • Membranele sunt foarte sensibile la apariția apei pe fața negativă (fața de lipire lipire pe suport ), în zona de lipire, ceea ce duce la desprinderea progresivă de suport. Aceasta permite insinuarea apei și contactul acesteia cu betonul ceea ce face ca să apară infiltrații pe la rosturile de turnare, segregări ale betonului sau fisuri ale acestuia.
 • Durata de viață a unui astfel de hidroizolație este de cca 15 ani după care e posibilă apariția de infiltrații
 • Apariția infiltrațiilor într-o zonă a subsolului sau demisolului unei case nu se poate trata local. În acest caz trebuie refăcută întreaga hidroizolație.

Produse de impermeabilizare beton betoncare reacționează cu suportul de beton aplicații ce conferă proprietăți de rezistență la penetrarea apei.

AVANTAJE

 • De multe ori sunt mai ieftine decât soluțiile clasice cu membrane.
 • Se reduce semnificativ posibilitatea apariției erorilor umane la aplicare
 • Au o durată de viață foarte mare. De exemplu pentru produsele XYPEX tratamentul este unic în viața unei structuri.
 • Aceste soluții nu pot fi zgâriate, rupte sau înțepate. Ele de obicei nu se protejeaza în niciun fel.
 • Aplicarea produselor de impermeabilizare beton prin cristalizare se face pe suport ud, apa fiind mediu de reacție, sau prin adăugare direct în beton.
 • În cazul apariției unor fisuri datorate diferiților factori, aceste produse stopează infiltrațiile prin cristalizare cu condiția să nu depășească o deschidere a fisurii mai mare de 0,4 mm.
 • Eventuale infiltrații ce pot apare în timp ca urmare a fisurării elementelor din beton, din diferite motive, se tratează local. În acest fel intervenția este minimă și nu degradează total finisajele.

DEZAVANTAJE

 • Pentru că sunt tehnologii relativ noi încrederea în acestea este redusă deși ulterior sunt recunoscute performanțele obținute.
 • Pentru un cost scăzut al acestei soluții, constructorul trebuie să aibă mare grijă la respectarea regimului de vibrare a betonului turnat astfel încât formarea de defecte să fie cât mai redusă.

Impermeabilizare Beton

Din gama produselor de impermeabilizare beton XYPEX puteți alege produsele care se potrivesc problemei Dvs. și vă sfătuim să contactați unul din inginerii noștri care vor face recomandările cele mai bune pentru eficiență maximă și costul cel mai scăzut.

În cazul apariției infiltrațiilor la o construcție terminată este foarte importantă consultarea unui specialist care întotdeauna, în cazul nostru, va căuta cea mai bună soluție din punct de vedere aplicabilitate și de asemenea va ține cont de un grad minim de deranj.