În lumea construcțiilor, una dintre provocările majore este gestionarea infiltrării apei în structurile din beton. SC REXIMACO S.R.L., o companie cu sediul în România și peste trei decenii de experiență, s-a impus ca lider în furnizarea de soluții inovatoare pentru impermeabilizarea betonului. Acest articol explorează tehnologiile avansate și angajamentul față de durabilitate care fac din SC REXIMACO S.R.L. partenerul de încredere pentru proiectele tale de construcții.

Despre SC REXIMACO S.R.L.

Fondată în 1992, SC REXIMACO S.R.L. a început prin a oferi servicii de ecranare și hidroizolare pentru infrastructurile din beton armat. Odată cu evoluția pieței și schimbările în domeniul construcțiilor, compania și-a adaptat tehnologiile și a devenit Distribuitorul Unic pentru România al produselor de impermeabilizare prin cristalizare XYPEX în 1995.

Servicii Specializate

SC REXIMACO S.R.L. se remarcă prin gama sa variată de servicii specializate, abordând atât clădirile noi, cât și pe cele mai vechi:

1. Studii de Umiditate pentru Clădiri Vechi

Echipa SC REXIMACO S.R.L. efectuează studii detaliat pentru clădirile vechi cu ziduri din cărămidă, piatră, etc. Identificând sursele de umiditate, aceștia oferă soluții personalizate pentru prevenirea infiltrărilor.

2. Lucrări de Impermeabilizare și Hidroizolare

Compania se specializează în lucrări de impermeabilizare și hidroizolare pentru infrastructuri din beton și cărămidă. Aceste servicii sunt concepute pentru a proteja structurile împotriva apelor freatice și a substanțelor chimice agresive.

3. Aditivarea Betonului pentru Impermeabilizare

SC REXIMACO S.R.L. oferă tehnologii avansate de aditivare a betonului, îmbunătățindu-i proprietățile de impermeabilizare și contribuind la extinderea duratei sale de viață.

4. Etanșare Rosturi și Structuri Îngropate

Specialiștii efectuează etanșarea rosturilor de turnare și a rosturilor de dilatație în sistem elastic. De asemenea, se ocupă de etanșarea structurilor îngropate din beton supuse la presiune hidrostatică, asigurând o protecție completă împotriva infiltrărilor.

5. Combaterea Igrasiei

Prin produsul FREEZTEQ, SC REXIMACO S.R.L. contribuie la combaterea igrasiei în ziduri de cărămidă, piatră, paiantă, etc., având un impact semnificativ în restaurarea monumentelor istorice și arhitectonice.

6. Aplicații Poliuretanice

Compania realizează aplicații poliuretanice pentru terase, balcoane, aticuri etc., asigurând impermeabilizarea acestor suprafețe expuse la diverse condiții atmosferice.

Produse pentru Infiltrații – O Analiză Detaliată

Infiltrațiile sunt o problemă obișnuită în construcțiile noi sau vechi, iar alegerea soluțiilor potrivite devine crucială. SC REXIMACO S.R.L. oferă soluții în două mari categorii de produse:

1. Produse de Hidroizolare Peliculare

Acestea includ membrane bituminoase sau polimerice aplicate sub formă lichidă pe suportul de beton al fundațiilor. Desi răspândite, acestea vin cu atât de avantaje, cât și dezavantaje semnificative.

Avantaje:

 • Răspândire extensivă în piață.
 • Oarecare flexibilitate în cazul apariției unor fisuri.
 • Aplicație familiară constructorilor.

Dezavantaje:

 • Evoluția tehnologiilor de aplicare neglijată.
 • Necesitatea protejării împotriva acțiunii directe a pământului.
 • Sensibilitate la apariția apei pe fața negativă.
 • Durată de viață limitată, cu potențiala apariție a infiltrațiilor după aproximativ 15 ani.
 • Tratarea infiltrațiilor necesită refacerea întregii hidroizolații.

2. Produse de Impermeabilizare Beton

Acestea reprezintă o alternativă modernă și inovatoare, inclusiv produsele de impermeabilizare prin cristalizare XYPEX. Aceste soluții reacționează cu suportul de beton, conferindu-i proprietăți de rezistență la penetrarea apei.

Avantaje:

 • Costuri adesea mai reduse decât soluțiile cu membrane.
 • Reducerea posibilității erorilor umane la aplicare.
 • Durată de viață foarte mare, uneori unică în viața unei structuri.
 • Rezistență la deteriorare mecanică, nefiind susceptibile la zgârieturi, rupturi sau înțepături.
 • Tratarea locală a eventualelor infiltrații.

Dezavantaje:

 • Încrederea redusă inițială în aceste tehnologii noi.
 • Necesitatea atenției la vibrația adecvată a betonului în timpul turnării.

Impermeabilizare Beton: Alegerea Potrivită pentru Protecția Durabilă a Structurilor

Colaborarea cu SC REXIMACO S.R.L. nu înseamnă doar acces la soluții de impermeabilizare de încredere, ci și parteneri dedicați pentru protejarea și întreținerea durabilă a structurilor din beton. Inovația, experiența și angajamentul echipei SC REXIMACO S.R.L. reprezintă cheia pentru asigurarea longevității și rezistenței construcțiilor în fața provocărilor mediului înconjurător.

Date de Contact

 • Adresă: Str. STOICA LUDESCU, Nr. 40, Sector 1, București, România
 • Telefon: 40212226313 / 40212225961
 • Email: office@reximaco.ro
 • Program: Luni-Vineri: 9:00 AM – 6:00 PM

Prin angajamentul lor față de excelență și inovație, SC REXIMACO S.R.L. se impune drept partenerul ideal pentru proiectele de construcții ce vizează protecția și durabilitatea structurilor din beton. Investind în soluțiile lor, te asiguri că construcțiile tale vor rezista testului timpului.