În construcții, una dintre provocările majore este gestionarea infiltrării apei în structurile din beton. SC REXIMACO S.R.L., o companie românească cu o experiență de peste 30 de ani, s-a impus ca lider în furnizarea de soluții inovatoare pentru impermeabilizarea betonului. Descoperă tehnologii avansate și angajamentul pentru durabilitate care fac din SC REXIMACO S.R.L. alegerea ideală pentru proiectele tale de construcții.

Despre SC REXIMACO S.R.L.

Fondată în 1992, SC REXIMACO S.R.L. a început prin a oferi servicii de ecranare și hidroizolare pentru infrastructurile din beton armat. Odată cu evoluția pieței și schimbările în domeniul construcțiilor, compania a adoptat tehnologii moderne, devenind Distribuitorul Unic pentru România al produselor de impermeabilizare prin cristalizare XYPEX în 1995.

Servicii Specializate

SC REXIMACO S.R.L. se remarcă prin gama sa variată de servicii specializate, adaptate atât clădirilor noi, cât și celor vechi:

1. Studii de Umiditate pentru Clădiri Vechi

Echipa de specialiști SC REXIMACO S.R.L. efectuează studii de umiditate pentru clădirile vechi cu ziduri din cărămidă, piatră etc., identificând problemele și oferind soluții personalizate pentru prevenirea și remedierea infiltrărilor.

2. Lucrări de Impermeabilizare și Hidroizolare

Compania se specializează în lucrări de impermeabilizare și hidroizolare pentru infrastructuri din beton și cărămidă. Aceste servicii asigură o protecție durabilă împotriva apelor freatice și a substanțelor chimice.

3. Aditivarea Betonului pentru Impermeabilizare

Prin tehnologii avansate de aditivare, SC REXIMACO S.R.L. îmbunătățește proprietățile de impermeabilizare ale betonului, contribuind la extinderea duratei sale de viață.

4. Etanșare Rosturi și Structuri Îngropate

Specialiștii oferă servicii de etanșare a rosturilor de turnare și a rosturilor de dilatație în sistem elastic. Totodată, se ocupă de etanșarea structurilor îngropate din beton supuse la presiune hidrostatică, asigurând o protecție completă împotriva infiltrărilor.

5. Combaterea Igrasiei

Cu produsul FREEZTEQ, SC REXIMACO S.R.L. contribuie la combaterea igrasiei în ziduri de cărămidă, piatră, paiantă etc., având un impact semnificativ în restaurarea monumentelor istorice și arhitectonice.

6. Aplicații Poliuretanice

Firma realizează aplicații poliuretanice pentru terase, balcoane, aticuri etc., asigurând impermeabilizarea acestor suprafețe expuse la diverse condiții atmosferice.

Produse pentru Infiltrații – O Analiză Detaliată

Infiltrațiile reprezintă o problemă frecventă în construcțiile noi sau vechi, iar alegerea soluțiilor potrivite devine crucială. SC REXIMACO S.R.L. oferă soluții în două mari categorii de produse:

1. Produse de Hidroizolare

Acestea includ membrane bituminoase sau polimerice aplicate sub formă lichidă pe suportul de beton al fundațiilor. Deși răspândite și familiare, acestea vin cu atât de avantaje, cât și dezavantaje semnificative.

Avantaje:

 • Răspândire extensivă în piață.
 • Oarecare flexibilitate în cazul apariției unor fisuri.
 • Aplicație familiară constructorilor.

Dezavantaje:

 • Evoluția tehnologiilor de aplicare neglijată.
 • Necesitatea protejării împotriva acțiunii directe a pământului.
 • Sensibilitate la apariția apei pe fața negativă.
 • Durată de viață limitată, cu potențiala apariție a infiltrațiilor după aproximativ 15 ani.
 • Tratarea infiltrațiilor necesită refacerea întregii hidroizolații.

2. Produse de Impermeabilizare Beton

Acestea reprezintă o alternativă modernă și inovatoare, inclusiv produsele de impermeabilizare prin cristalizare XYPEX. Aceste soluții reacționează cu suportul de beton, conferindu-i proprietăți de rezistență la penetrarea apei.

Avantaje:

 • Costuri adesea mai reduse decât soluțiile cu membrane.
 • Reducerea posibilității erorilor umane la aplicare.
 • Durată de viață foarte mare, uneori unică în viața unei structuri.
 • Rezistență la deteriorare mecanică, nefiind susceptibile la zgârieturi, rupturi sau înțepături.
 • Tratarea locală a eventualelor infiltrații.

Dezavantaje:

 • Încrederea redusă inițială în aceste tehnologii noi.
 • Necesitatea atenției la vibrația adecvată a betonului în timpul turnării.

Impermeabilizare Beton: Alegerea Potrivită pentru Protecția Durabilă a Structurilor

Colaborarea cu SC REXIMACO S.R.L. nu înseamnă doar acces la soluții de impermeabilizare de încredere, ci și parteneri dedicați pentru protejarea și întreținerea durabilă a structurilor din beton. Inovația, experiența și angajamentul echipei SC REXIMACO S.R.L. reprezintă cheia pentru asigurarea longevității și rezistenței construcțiilor în fața provocărilor mediului înconjurător.

Date de Contact

 • Adresă: Str. STOICA LUDESCU, Nr. 40, Sector 1, București, România
 • Telefon: 40212226313 / 40212225961
 • Email: office@reximaco.ro
 • Program: Luni-Vineri: 9:00 AM – 6:00 PM

Prin angajamentul lor față de excelență și inovație, SC REXIMACO S.R.L. se impune drept partenerul ideal pentru proiectele de construcții ce vizează protecția și durabilitatea structurilor din beton. Investind în soluțiile lor, te asiguri că construcțiile tale vor rezista testului timpului.