Hidroizolatie subsol Bucuresti

În general termenul de impermeabilizare se referă la a conferi betonului de structură sau a unei aplicații pe bază de ciment, pe acesta care să prezinte această proprietate de a nu permite apei să se infiltreze în masa sa.

Impermeabilizarea prin aditivare sau prin tratament post – turnare sunt tehnologii moderne de ultimă generație care cresc durata de viață a unei hidroizolații, scurtează timpul de execuție a lucrărilor și asigură o intervenție cu deranj minim în cazul apariției unor deranjamente ( fisuri ce apar ca urmare a tasărilor neuniforme ale fundațiilor, sau alte defecte de execuție )

admix c1000 removebg preview

tn modified removebg preview

tn concentrate removebg preview

 

 

 

 

 

Impermeabilizarea infrastructurii unei construcții are o serie de avantaje net superioare altor procedee, respectiv

  • Structura este protejată la prezența apei în aceasta ceea ce conferă o stabilitate în timp net superioară cazului în care ar apare apa ce poate genera reacții de carbonatare, coroziune, în cazul apelor acide cu conținut de nitrați sau sulfați peste limita admisă de normative. În zilele noastre când poluarea afectează straturile freatice de suprafață și terenurile înconjurătoare, apa va antrena și aceste produse rezultate din activitatea omului, pe care le va transporta la fundații. Odată intrate în masa unei fundații produc reacții chimice nedorite ce conduc la diminuarea proprietăților mecanice ale betonului.
  • Protejarea unei structuri elimină apariția coroziunii la armătură păstrând intacte proprietățile de preluare a sarcinilor și eforturilor pe fundație astfel încât sunt eliminate fisurările ce se pot transmite suprastructurii.
  • Impermeabilizarea în special cu produsele XYPEX este UNICĂ în viața unei construcții
  • O impermeabilizare de calitate elimină necesitatea protejării structurii cu alte aplicații de tip membrane EPDM sau PVC care aduc costuri suplimentare
  • O impermeabilizare cu produse XYPEX are avantajul că păstrează respirația naturală a betonului astfel îndeplinind și rolul unei bariere de vapori.
  • Impermeabilizarea prin aditivarea betonului elimină o serie de activități ce implică munca manuală a unei echipe prin faptul că odată turnată infrastructura, aceasta este deja hidroizolată, ceea ce aduce și beneficii prin micșorarea timpului de execuție a unei infrastructuri.

O altă problemă destul de sensibilă o reprezintă tratarea rosturilor de turnare care de multe ori, în special la case unifamiliale nu este tratată cu importanță de constructor. Din fericire acest lucru poate fi remediat foarte ușor cu ajutorul mortarelor dereparație preparate pe loc în care se introduce un aditiv de impermeabilizare a acestora cu următoarele avantaje :

  • Reparațiile se pot face la interiorul structurii sau la exterior după caz, deoarece prin stoparea circulației apei printr-un rost neetanș la care elementele de beton sunt aditivate cu XYPEX și care mărginesc rostul, se va produce umplerea microspațiilor prin cristalizare.
  • Dacă din diferite motive apar fisuri ale pereților din beton ale subsolului repararea se face identic, la interior, local, cu minim de intervenție. În același fel se poate rezolva un defect de turnare de tip segregare ca urmare a unei vibrări deficitare.

XYP 00036 scaled

Un alt avantaj al alegerii celor mai bune sisteme de impermeabilizare în subsol este faptul că, în acest fel, se vor reduce primele de asigurare pentru casa în special atunci cand există o prevedere specifică pentru inundații. Acest lucru se datorează faptului că sistemele de impermeabilizare vor reduce semnificativ riscul ca locuința Dvs. să sufere daune generate de apa care poate pătrunde într-un subsol practic imersat, în acest caz.

Nu trebuie omis nici faptul că în cazul unei impermeabilizări a structurii prin aditivarea betonului sau prin tratarea betonului cu produse ce se aplică după turnare, vă aduce o economie prin eliminarea necesității montării unui sistem de drenare care să elimine apa de lângă fundații. Asta ar înseamnă efort, investiție, costuri de întreținere periodică, etc.

Pentru orice problemă a dumneavoastră sau pentru o consultare referitoare la cea mai bună soluție de utilizat, la noi veți găsi sfaturi și optimizarea costurilor astfel ca investiția Dvs. să fie minimă cu efect maxim.

Nu ezitați ! Vă stăm la dispoziție cu echipa noastră care are o experiență de peste 25 de ani la acest gen de lucrări utilizând produse de impermeabilizare prin cristalizare XYPEX.

Așteptăm cu drag solicitările Dvs.

Cauti hidroizolare subsol? Reximaco vă protejează eficient împotriva infiltrării apei, prevenind umiditatea și pătrunderea umezelii în structura clădirii voastre.

Contactati-ne!