Impermeabilizarea este una dintre cele mai critice, dar totusi neglijate, etape din construirea unei case. De cele mai multe ori apa este considerata doar un mic inconvenient si nu o problema serioasa. Cu toate acestea vei descoperi ca infiltratiile si excesul de umiditate are potentialul de a distruge peretii si structurile si duce la aparitia mucegaiului in interior.

Un beneficiu al impermeabilizarii pe timp de iarna este acela ca betonul se micsoreaza atunci cand devine rece, determinand astfel sa se largeasca fisurile din beton. Umplerea fisurilor la latimea lor maxima inseamna ca rasinile utilizate in etansarea fisurilor nu vor trebui sa se intinda. Exista mai multe motive pentru care casa are nevoie de impermeambilizare si de solutii de hidroizolatie.

Hidroizolatie perete beton – Hidroizolatia protejeaza interioarele de apa

Partea interioara a casei este de obicei expusa multor elemente meteorologice imprevizibile, precum la ploi si raze de soare. Este vorba despre pereti, podele, fundatie si chiar si izolatie. Indiferent de cat de mult incerci sa iti izolezi casa cu ajutorul betonului si  al altor materiale, exista inca posibilitatea ca fisurile sa apara caz in care vei avea nevoie de o solutie de impermeabilizare si de lucrari de hidroizolatii.

Impermeabilizarea locuintei  protejeaza peretii de aparitia umiditiatii excesive. Ajuta la prevenirea aparitiei daunelor generate de apa, facand ca intreaga constructie sa fie mai solida si neafectata de infiltratii.

Cand umezeala isi gaseste calea de a intra in peretii si tavanele casei, aceasta duce la dezvoltarea mucegaiului si a igrasiei. Cele doua creeaza spori, care duc din nou la multe probleme de sanatate. Sporii sunt dispersati in aer si, atunci cand inspiri, vor ajunge imediat in plamani, unde pot provoca probleme de sanatate. Este recomandat ca impermeabilizarea sa aiba loc din timp pentru a evita toate aceste inconveniente.

Lucrarile de hidroizolatie sunt investitii pe termen lung si chiar daca initial par costisitoare, in realitate investitia se va amortiza deoarece casa are mai multe sanse de a ramane intacta mai mult timp. Se recomanda utilizarea celor mai bune produse, asa cum sunt cele de pe site, pentru o ompermeabilizare de durata.

Hidroizolarea casei ajuta la confortul pe termen lung. Masurile luate ajuta la reducerea umiditatii din interiorul cladirii, face ca interiorul sa fie mult mai confortabil si reprezinta o baza pentru lucrarile ulterioare.

Tinand cont de toate aceste aspecte de mai sus, ai la dispozitie o gama intreaga de produse pe site, pe care le poti alege in functie de lucrarile de hidroizolare pe care urmeaza sa le faci. Nu este greu sa gasesti produsul potrivit, iar daca nu reusesti, ne poti contacta si echipa noastra iti va oferi toate recomandarile si sfaturile de care ai nevoie.