Hidroizolarea subsolurilor reprezintă un aspect crucial în întreținerea clădirilor, având un rol esențial în protejarea acestora împotriva infiltrării apei. În acest ghid exhaustiv, vom explora importanța hidroizolării subsolului, soluțiile moderne oferite de specialiștii de la Irma S.C. REXIMACO S.R.L., și avantajele unei hidroizolări eficiente. De asemenea, vă vom furniza informații de contact esențiale pentru a beneficia de experiența și serviciile acestei companii de încredere.

De Ce Este Atât de Importată Hidroizolarea Subsolului?

Subsolurile sunt vulnerabile la infiltrarea apei, dată fiind poziția lor expusă și adesea sub nivelul solului. Infiltrația apei poate duce la deteriorarea structurii, promovarea dezvoltării mucegaiului și alte probleme asociate umidității. Hidroizolarea corespunzătoare este esențială pentru prevenirea acestor consecințe neplăcute și asigurarea durabilității clădirii.

Soluții Inovatoare de la S.C. REXIMACO S.R.L.

Cu o experiență de peste 25 de ani, Irma S.C. REXIMACO S.R.L. se distinge prin abordarea inovatoare și utilizarea tehnologiilor moderne pentru a oferi soluții eficiente de hidroizolare. Iată câteva dintre serviciile și produsele lor inovatoare:

1. Studii Avansate de Umiditate

Firma efectuează studii detaliate pentru evaluarea nivelului de umiditate din clădirile vechi, identificând materialele de construcție și necesitățile specifice ale fiecărui proiect.

2. Lucrări de Impermeabilizare și Hidroizolare Infrastructuri

Specializați în hidroizolarea infrastructurilor din beton și cărămidă, Irma S.C. REXIMACO S.R.L. oferă soluții adaptate, asigurând o protecție durabilă împotriva infiltrării apei.

3. Aditivarea Betonului pentru Impermeabilizare

Prin adăugarea de aditivi speciali, firma optimizează betonul pentru a deveni impermeabil, prevenind pătrunderea apei și consolidând structura betonului.

4. Etanșare Rosturi de Turnare și Dilatație

Cu tehnologii elastice avansate, firma asigură etanșarea perfectă a rosturilor de turnare și dilatație, prevenind infiltrarea apei și protejând structura împotriva deteriorării.

5. Combaterea Igrasiei cu FREEZTEQ

Prin promovarea produsului FREEZTEQ, firma contribuie la restaurarea monumentelor istorice și a clădirilor cu valoare arhitectonică, adresând eficient problema igrasiei la ziduri de cărămidă, piatră și alte materiale de construcție.

6. Aplicații Poliuretanice pentru Suprafețe Exterioare

Irma S.C. REXIMACO S.R.L. furnizează soluții moderne de hidroizolare pentru terase, balcoane și alte suprafețe exterioare, asigurând protecție împotriva factorilor climatici și contribuind la prelungirea duratei de viață a suprafețelor expuse la intemperii.

Compararea Categoriilor de Produse de Hidroizolare

Pentru o înțelegere mai detaliată, să comparăm două categorii frecvent utilizate de produse de hidroizolare: membranele bituminoase sau polimerice și produsele de impermeabilizare beton prin cristalizare.

1. Membrane Bituminoase sau Polimerice (Peliculare)

Avantaje:

 • Familiare și răspândite în construcții.
 • Flexibilitate în cazul fisurilor, condiționată de aplicare precisă.

Dezavantaje:

 • Evoluție tehnologică neglijată.
 • Necesitatea protejării împotriva acțiunii directe a pământului.
 • Sensibile la apă pe fața negativă, cu riscul apariției infiltrațiilor.
 • Durată de viață limitată (aproximativ 15 ani).

2. Produse de Impermeabilizare Beton prin Cristalizare

Avantaje:

 • Adesea mai ieftine decât membranele.
 • Durată de viață foarte mare, uneori unică în viața unei structuri.
 • Rezistență la zgârieturi, rupturi și înțepături.
 • Aplicare pe suport ud sau direct în beton.
 • Stopează infiltrațiile prin cristalizare în cazul fisurilor mici.

Dezavantaje:

 • Scepticism inițial datorat relativelor noi tehnologii.
 • Necesitatea unei vibrații atente la turnarea betonului.

Beneficiile Hidroizolării Eficiente în Subsoluri

 1. Protecție împotriva Deteriorării Structurale

Hidroizolarea eficientă previne coroziunea, carbonatarea și alte procese chimice ce pot afecta structura betonului.

 1. Păstrarea Intactă a Proprietăților Mecanice

Protejarea armăturilor asigură menținerea proprietăților mecanice ale betonului.

 1. Durabilitate Extinsă

Impermeabilizarea cu produse XYPEX, de exemplu, poate fi unică în viața unei construcții, eliminând necesitatea unor lucrări ulterioare.

 1. Eliminarea Necesității unui Sistem de Drenare Suplimentar

O hidroizolare eficientă poate reduce dependența de sistemele de drenare, aducând economii semnificative și micșorând costurile de întreținere pe termen lung.

Cum Contactați S.C. REXIMACO S.R.L.?

Pentru consultanță personalizată și informații detaliate despre serviciile oferite de Irma S.C. REXIMACO S.R.L., vă puteți adresa direct echipei lor:

Adresă: Str. STOICA LUDESCU, Nr.40,

Telefon: (+4021) 2225961

E-mail: office@reximaco.ro

Echipa lor experimentată și pasionată este pregătită să răspundă la orice întrebare și să vă ofere soluții personalizate pentru hidroizolarea subsolului casei sau clădirii dvs.

Concluzie: Investiție În Siguranță și Durabilitate

Hidroizolarea subsolurilor este o investiție esențială în siguranța și durabilitatea unei construcții. Alegerea unei soluții adecvate poate face diferența între o structură protejată pe termen lung și probleme continue de infiltrare a apei.

Cu serviciile inovatoare ale firmei Irma S.C. REXIMACO S.R.L., puteți avea încredere că hidroizolarea subsolului dvs. este gestionată de profesioniști cu o vastă experiență și cu un portofoliu de soluții eficiente. Contactați-i astăzi și asigurați protecția durabilă a clădirii dvs. împotriva amenințărilor hidrologice.