În lumea construcțiilor, una dintre provocările majore cu care se confruntă proprietarii și dezvoltatorii este gestionarea infiltrării apei în subsoluri. Această problemă poate genera daune semnificative, inclusiv igrasie și deteriorarea structurilor. Pentru a aborda aceste provocări, S.C. REXIMACO S.R.L. oferă soluții avansate de hidroizolare subsol, aducând tehnologii inovatoare și o experiență de peste 25 de ani în domeniu.

Despre REXIMACO

Cu o istorie care începe în 1992, S.C. REXIMACO S.R.L. s-a impus ca un jucător de încredere în domeniul hidroizolațiilor. Înființată cu capital integral românesc, compania și-a început activitatea în ecranarea și hidroizolarea infrastructurilor din beton armat, evoluând ulterior spre tehnologii moderne de tratare a elementelor de construcție în vederea impermeabilizării. În 1995, REXIMACO a devenit distribuitor unic în România pentru produsele de impermeabilizare prin cristalizare XYPEX.

Portofoliu Extins de Servicii

REXIMACO se remarcă prin diversitatea serviciilor oferite pentru a satisface nevoile complexe ale hidroizolării subsolurilor:

 1. Studii de Umiditate pentru Clădiri Vechi: Analize detaliate pentru identificarea și remedierea problemelor de umiditate în clădirile cu zidărie din cărămidă, piatră etc.
 2. Lucrări de Impermeabilizare și Hidroizolare: Soluții avansate pentru infrastructurile din beton și cărămidă, inclusiv aditivarea betonului pentru o impermeabilizare durabilă.
 3. Etanșare Rosturi și Structuri Îngropate: Servicii specializate pentru prevenirea infiltrării apei în rosturi și structuri supuse presiunii hidrostatice.
 4. Combaterea Igrasiei: Aplicații eficiente pentru prevenirea și tratarea igrasiei în ziduri de cărămidă, piatră și altele.
 5. Aplicații Poliuretanice: Soluții durabile pentru terase, balcoane, aticuri etc.

Produse pentru Infiltrații – O Abordare Detaliată

Infiltrațiile reprezintă o problemă des întâlnită, iar alegerea corectă a produselor de hidroizolare este esențială. REXIMACO oferă două categorii principale de produse, fiecare cu caracteristici distincte:

1. Produse de Hidroizolare Peliculare

Avantaje:

 • Răspândite și familiare constructorilor.
 • Flexibilitate în cazul apariției fisurilor.

Dezavantaje:

 • Tehnologii învechite.
 • Aplicații pe beton uscat.
 • Necesitatea protejării împotriva acțiunii directe a pământului.
 • Sensibilitate la apă pe fața negativă, cu posibile infiltrații după 15 ani.

2. Produse de Impermeabilizare Beton prin Cristalizare

Avantaje:

 • Mai ieftine în unele cazuri.
 • Durată de viață mare, cu tratament unic în viața unei structuri.
 • Rezistență la zgârieturi și rupere.
 • Aplicare pe suport ud sau prin adăugare directă în beton.

Dezavantaje:

 • Neîncredere inițială din cauza noilor tehnologii.
 • Necesitatea respectării regimului de vibrare a betonului.

Protejarea Structurilor prin Impermeabilizare

Impermeabilizarea nu este doar o măsură de prevenire a infiltrațiilor, ci aduce o serie de avantaje semnificative:

 1. Protecție împotriva Apei Contaminate: Într-o eră a poluării, impermeabilizarea previne pătrunderea apei contaminate în structură.
 2. Prevenirea Coroziunii: Structurile protejate sunt ferite de coroziunea armăturilor, menținându-și integritatea și prevenind fisurările.
 3. Durată de Viață Prelungită: Impermeabilizarea cu produse XYPEX oferă o durată de viață excepțională, uneori unică în viața unei construcții.
 4. Eliminarea Necesității Altor Sisteme de Protecție: Soluțiile de impermeabilizare pot elimina necesitatea unor sisteme suplimentare precum membranele EPDM sau PVC.
 5. Menținerea Respirației Naturale a Betonului: Produsele XYPEX păstrează respirația naturală a betonului, îndeplinind și rolul unei bariere de vapori.

Avantaje Suplimentare și Date de Contact

Pe lângă beneficiile menționate, alegerea soluțiilor de impermeabilizare prin aditivarea betonului aduce economii semnificative prin eliminarea necesității unui sistem de drenare. Pentru a beneficia de expertiza și soluțiile oferite de Reximaco, vă invităm să luați legătura cu echipa noastră:

Adresa: Str. STOICA LUDESCU, Nr.40, Sector 1 Bucuresti, Romania
Telefon: 0212226313 / 0212225961
Email: office@reximaco.ro

Echipa Reximaco vă stă la dispoziție pentru consultanță personalizată și soluții eficiente, asigurându-vă că investiția dumneavoastră este minimă, dar cu impact maxim.