Fondată în 1992, S.C. REXIMACO S.R.L. este o companie românească cu capital integral local, care și-a consolidat poziția în industria hidroizolațiilor și impermeabilizărilor. Din inițiala specializare în ecranarea și hidroizolarea infrastructurilor din beton armat, REXIMACO a evoluat spre implementarea tehnologiilor moderne de tratare a elementelor de construcție, atât vechi cât și noi, pentru a preveni infiltrarea apelor freatice sau a celor contaminate chimic.

Distribuitor Unic pentru România a Produselor XYPEX

În 1995, REXIMACO devine distribuitorul unic pentru România al produselor de impermeabilizare prin cristalizare XYPEX. Această colaborare a introdus pe piața locală soluții inovatoare și durabile pentru tratamentul infrastructurilor industriale și rezidențiale.

Diversitatea Serviciilor Oferite

Cu o experiență de peste 25 de ani, REXIMACO oferă o gamă extinsă de servicii, printre care se numără:

 • Studii de Umiditate pentru Clădiri Vechi: Analize complete pentru clădirile cu zidărie din cărămidă, piatră și altele, pentru identificarea problemelor de umiditate.
 • Lucrări de Impermeabilizare și Hidroizolare: Soluții avansate pentru infrastructuri din beton și cărămidă, inclusiv aditivarea betonului pentru impermeabilizare.
 • Etanșare Rosturi și Structuri Îngropate: Servicii specializate pentru etanșarea rosturilor de turnare și a structurilor îngropate supuse la presiune hidrostatică.
 • Combaterea Igrasiei: Aplicații eficiente pentru prevenirea și tratarea igrasiei la ziduri de cărămidă, piatră și altele.
 • Aplicații Poliuretanice: Soluții avansate pentru terase, balcoane și alți spații expuși la condiții extreme.

Produse pentru Infiltrații – Generalități

Infiltrațiile reprezintă o problemă des întâlnită în construcții, iar alegerea corectă a produselor de hidroizolare este esențială. Reximaco oferă două categorii principale de produse:

 1. Produse de Hidroizolare Peliculare: Acestea includ membrane bituminoase sau polimerice aplicate sub formă lichidă pe suportul de beton al fundațiilor.
 2. Produse de Impermeabilizare Beton prin Cristalizare: Acestea interacționează cu suportul de beton, conferindu-i proprietăți de rezistență la penetrarea apei.

Avantaje și Dezavantaje ale Soluțiilor Reximaco

Produse de Hidroizolare Peliculare

Avantaje:

 • Răspândite și familiare constructorilor.
 • Flexibilitate în cazul apariției fisurilor.

Dezavantaje:

 • Tehnologii învechite.
 • Aplicații pe beton uscat.
 • Necesitatea protecției împotriva acțiunii directe a pământului.
 • Sensibilitate la apă pe fața negativă, cu posibile infiltrații după 15 ani.

Produse de Impermeabilizare Beton prin Cristalizare

Avantaje:

 • Mai ieftine în unele cazuri.
 • Durată de viață mare, cu tratament unic în viața unei structuri.
 • Rezistență la zgârieturi și rupere.
 • Aplicare pe suport ud sau prin adăugare directă în beton.

Dezavantaje:

 • Neîncredere inițială din cauza noilor tehnologii.
 • Necesitatea respectării regimului de vibrare a betonului.

Protejarea Structurilor prin Impermeabilizare

Impermeabilizarea nu doar previne infiltrarea apei, ci aduce o serie de avantaje semnificative:

 1. Protecție împotriva Apei Contaminate: Într-o eră în care poluarea afectează straturile freatice și terenurile, impermeabilizarea previne intrarea apei contaminate în structură.
 2. Prevenirea Coroziunii: Structurile protejate sunt ferite de coroziunea armăturilor, menținându-și integritatea și prevenind fisurările.
 3. Durată de Viață: Impermeabilizarea cu produse XYPEX oferă o durată de viață excepțională, uneori unică în viața unei construcții.
 4. Eliminarea Necesității Altor Sisteme de Protecție: Soluțiile de impermeabilizare pot elimina necesitatea unor sisteme suplimentare precum membranele EPDM sau PVC.
 5. Menținerea Respirației Naturale a Betonului: Produsele XYPEX păstrează respirația naturală a betonului, îndeplinind și rolul unei bariere de vapori.

Avantaje Suplimentare și Date de Contact

Pe lângă avantajele menționate, alegerea soluțiilor de impermeabilizare prin aditivarea betonului aduce economii semnificative prin eliminarea necesității unui sistem de drenare.

Pentru a beneficia de experiența și soluțiile oferite de Reximaco, vă invităm să luați legătura cu echipa noastră:

Adresa: Str. STOICA LUDESCU, Nr.40, Sector 1 Bucuresti, Romania Telefon: 0212226313 / 0212225961 Email: office@reximaco.ro

Fiecare problemă are soluția sa, iar echipa Reximaco vă stă la dispoziție cu expertiză și eficiență în domeniul hidroizolațiilor. Nu ezitați să ne contactați pentru sfaturi personalizate și optimizarea costurilor, asigurându-vă că investiția dumneavoastră este minimă, dar cu efect maxim.