Casa are mucegai pe peretii interiori? Acesta este cel mai comun semn al faptului ca este necesara impermeabilizarea peretilor si ca se impun lucrari de hidroizolare.

Apa este o problema frecventa, intalnita adesea la casele mai vechi, daca nu este tratata rapid, poate afecta sanatatea.  Mucegaiul si umezeala lucruri pe care le vrei in interior si uneori pot genera boli grave si probleme de respiratie.

De asemenea, este demn de remarcat faptul ca, in multe cazuri, nu exista o solutie rapida sau ieftina pentru a elimina permanent umezeala. Pentru inceput trebuie sa gasesti sursa acesteia si in functie de ea sa alegi cele mai bune solutii.

Hidroizolatie perete din beton – Avantaje

Peretii exteriori, fundatiile, ferestrele si acoperisul casei, daca sunt intretinute corect, vor rezista foarte mult atunci cand sunt folosite solutii de hidroizolatie. Daca oricare dintre elementele de mai sus nu este pastrat in stare buna, umiditatea in casa este inevitabila.

Umiditatea vine in doua forme principale, umiditatea care patrunde acolo unde apa intra prin pereti si sau umiditatea care vine din sol, caz in care este necesar sa gasesti o solutie pentru a o drena. Umiditatea apare in general in partea inferioara a peretilor. 

Exista mai multe moduri pentru a elimina umezeala si de foarte multe ori implica lucrari de renovare si hidroizolatii pentru pereti astfel incat sa se elimine in primul rand cauzele umiditatii si nu doar efectele acesteia.

Cand peretii interiori sunt uzi ei devin mediul ideal pentru mucegai si igrasie. Micotoxinele, substantele chimice produse de mucegai, sunt toxice si pot determina probleme respiratorii, inflamarea pielii, iritarea mucoaselor, oboseala constanta si o stare generala de apatie. Chiar daca sursa de intrare a apei este gasita si oprita, este posibil ca mucegaiul sa aiba deja mici radacini in perete, ceea ce inseamna ca iti va fi greu sa scapi de el prin metode clasice, caz in care se recomanda utilizarea produselor speciale in acest scop.

Cresterea umezelii este cauzata fie o hidroizolatie care s-a stricat sau de lipsa uneia. Un sistem de hidroizolatie defect poate fi reparat, iar daca nu ai hidroizolat deloc peretii acesta este primul pas pe care ar trebui sa il faci.

Utilizarea unuia dintre produsele de pe site-ul nostru te va ajuta sa hidroizolezi corect peretii si sa creezi un mediu sanatos in casa ta. Produsele sunt disponibile pe site si tot ce trebuie sa faci este sa ne contactezi pentru a intra in posesia lor. Daca nu stii ce produs sa alegi, atunci echipa noastra iti poate oferi toate sfaturile de care ai nevoie, pentru a face alegerea optima pentru tine.