X17

REPARAŢII FISURI NESEGREGATE ÎN SISTEM ELASTIC

a) Scop: Repararea şi etanşarea fisurilor nesegregate în sistem elastic
b) Documente de referinţă : Fişă Tehnică materiale XYPEX
Fişă Tehnică VULKEM
c) Condiţii prealabile : Certificat de Calitate materiale
d) Responsabilităţi : Lucrările sunt executate de echipele reprezentantului firmei XYPEX CHEMICAL CORPORATION - CANADA în România; responsabil cu execuţia - Şeful de Echipă
e) PROCEDURĂ

PASUL 1.- Se execută prin spargere mecanică un canal în formă de U care la bază are fisura sau rostul ce urmează a fi etanşat. În funcţie de calitatea betonului în zona adiacentă deschiderilor la suprafaţă pot fi de cca 2-4 cm şi adâncime de cca 1-2,5 cm. Canalul se execută pe ambele feţe ale structurii dacă există acces.
PASUL 2.- Se spală suprafaţa cu apă pentru îndepărtarea prafului. Spălarea se face manual.
PASUL 3.- Se umple canalul format conform Pct. 1 cu cauciuc poliuretanic VULKEM. Se lasă să polimerizeze timp de maxim 48 ore.
PASUL 4.- În cazul bazinelor se aplică un strat de Membrană Cimentoasă Flexibilă conform Fişei Tehnice pe aplicaţia de VULKEM la interior în zone de contact cu apa potabilă.

f) CRITERII DE ACCEPTARE

1. Lucrările se realizează conform Caietului de Sarcini şi a Fişelor Tehnice ale materialelor
2. Recepţia se face controlând gradul de aderenţă şi eventualele fisuri sau exfolieri pe zonele reparate. Dacă aceste neconformităţi nu există se poate face recepţia.Web design, Servicii webdesignWeb design, Servicii webdesign