X10

TRATAMENT TIP HIDROIZOLAŢIE  CU PRODUSE XYPEX

a)     Scop: Realizarea hidroizolaţiei prin cristalizare a betonului.
b)     Documente de referinţă : Caiet de Sarcini produse XYPEX
                                            Fişă Tehnică XYPEX MODIFIED
c)     Condiţii prealabile : Certificat de Calitate materiale
d)     Responsabilităţi        : Lucrările sunt executate de echipele reprezentantului firmei XYPEX CHEMICAL CORPORATION - CANADA în România; responsabil cu execuţia - Şeful de Echipă
e)     PROCEDURĂ
            
PASUL 1.- În cazul în care se aplică XYPEX MODIFIED ca strat unic se execută o spălare energică cu jet hidraulic la o presiune de cca 160 - 240 barr pe toată suprafaţa sau cu perii de sârmă şi apă în exces în cazul suprafeţelor verticale.
Dacă XYPEX MODIFIED se aplică ca al doilea strat după XYPEX CONCENTRATE această aplicare se face pe stratul de XYPEX CONCENTRATE când încă acesta nu s-a uscat.
PASUL 2.- În cazul în care XYPEX MODIFIED se aplică ca unic strat se execută reparaţiile eventualelor segregări, rosturi de turnare segregate, a fisurilor, se etanşează găurile tirant cofraj conform Procedurilor Tehnice. Se execută scafa de etanşare a rostului radier – perete conform Procedură de execuţie.
PASUL 3.- Se prepară un mortar XYPEX MODIFIED conform Fişei Tehnice a materialului. Prepararea se face manual sau cu mixer electric până ce amestecul devine omogen. Dacă după încetarea agitării materialul prezintă o priză falsă nu se adaugă apă ci doar se reporneşte agitarea pentru câteva minute. Se prepară material care poate fi aplicat în maxim 3 ore.
PASUL 4.- Se aplică mortarul cu o bidinea cu păr tare sau mecanizat,  pe suprafaţa pregătită conf. Pct. 1 şi 2.  Se lasă în priză 6 - 8 ore.
PASUL 5.- Post-tratamentul constă în udarea uşoară de câteva ori pe zi, timp de 5-7 zile fără a lăsa apă în exces.

f)     CRITERII DE ACCEPTARE
    
1.     Lucrările se realizează conform Caietului de Sarcini şi a Fişelor Tehnice ale materialelor
2.     Recepţia se face controlând gradul de aderenţă şi eventualele exfolieri pe zonele tratate. Dacă aceste neconformităţi nu există se poate face recepţia.

Consumuri :  
Tratament hidroizolaţie-impermeabilizare în câmp . . . .  . . 0,85 kg  XYPEX MODIFIED / m2Web design, Servicii webdesignWeb design, Servicii webdesign