X15

ADITIVAREA ŞAPELOR SUBŢIRI CU XYPEX ADMIX C-1000
LA ŞANTIER PRIN ADĂUGAREA ÎN MALAXOR


a) Scop: Aditivare cu XYPEX ADMIX C-1000 a şapelor pentru impermeabilizarea prin cristalizare.
b) Documente de referinţă : Fişă Tehnică XYPEX ADMIX C-1000
c) Condiţii prealabile : Certificat de Calitate material XYPEX ADMIX C-1000
d) Responsabilităţi : Lucrările sunt executate de echipele firmei care execută activitate de construcţii ;
e) PROCEDURĂ :


Pasul 1. Se spală suprafaţa suport foarte bine după care se adună apa în totalitate lăsând
suprafaţa udă.
Pasul 2. Se prepară un mortar ciment nisip sort 0-2 cu următorul dozaj : 1 parte ciment 1 - 1,5 părţi nisip în malaxor sau pentru cantităţi mici în recipiente cu agitator de mână. Se adaugă o cantitate de 3% XYPEX ADMIX C-1000 faţă de cantitatea de ciment. Se adaugă apă până la o consistenţă mai mică decât a unei şape utilizate la tencuieli.
Pasul 3. Se întinde compoziţia pe suprafaţa pregătită conf. Pasul 1 utilizând o drişcă metalică sau un fier de glet. Grosimea stratului poate fi de minim 0,7 cm şi maxim 1 cm. Se asigură un contact foarte bun al acestei şape la pereţii perimetrali pentru a închide rostul.
Pasul 4. După întărire se menţine suprafaţa umedă timp de 7-8 zile. Dacă urmează o aplicaţie cu placaje ceramice aceasta se poate executa după 48 ore de la aplicarea compoziţiei.

ATENŢIE ! Acest tip de aplicaţie se utilizează numai pentru condiţii de umiditate sau coloană de apă de până la 10 centimetri, în niciun caz pentru suprafeţe supuse la presiune dată de coloane de apă mai mari de 10 cm.
Nu se va utiliza acest tip de aplicaţie pentru presiuni pe faţa negativă a aplicaţiei.

Consumuri : 3% XYPEX ADMIX C-1000 faţă de cantitatea de cimentWeb design, Servicii webdesignWeb design, Servicii webdesign